مواد لازم | اندازه | مقدار / کالری |
برنج | ۱۰۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم / ۳۶۰ کالری |
گوشت مغز ران گوساله | ۷۵۰ گرم | ۱۰۰ گرم / ۲۰۰ کالری |
روغن | ۲۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم / ۹۰۰ کالری |
پیاز | ۴ عدد | ۱۰۰ گرم / ۵ کالری |
لپه | ۱۰۰ گرم | ۱۰۰ گرم / ۳۵۹ کالری |
رب گوجه فرنگی | ۲ قاشق سوپخوری | ۱۰۰ گرم / ۷۶ کالری |
ادویه | ۲ قاشق سوپخوری | ۱۰۰ گرم / ۰ کالری |
لیمو عمانی | ۲ قاشق سوپخوری | ۱۰۰ گرم / ۰ کالری |
*. برنج را خیس می کنیم و گوشت را قیمه خرد مینمائیم پیاز را خلال نموده با سه چها قاشق روغن سرخ می کنیم تا طلائی شود گوشت را میشوئیم و داخل پیاز سرخ کرده می ریزیم می گذاریم آبگوشت کشیده شود لپه را تمیز نموده میشوئیم داخل گوشت میریزیم کمی سرخ میکنیم.
*. سه تا چهار لیوان آب داخل گوشت می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم و در ظرف قیمه را می بندیم تا گوشت و لپه بپزد بطوریکه بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد رب گوجه فرنگی را در کمی آب حل می کنیم داخل گوشت می ریزیم و می گذاریم گوشت دو سه جوش با رب بزند.
*. کمی نمک و فلفل و ادویه و گرد لیمو را اضافه میکنیم و گوشت را از روی اتش بر میداریم و برنج را آبکش میکنیم و سه چهار قاشق روغن آبکرده و نصف لیوان آب ته دیگ می ریزیم یک سوم برنج را ته دیگ ریخته نصف ازقیمه را با کفگیر بطوریکه آب آن گرفته شود روی برنج می ریزیم.
*. کمی ادویه میپاشیم نصف از بقیه برنج را می ریزیم باز کمی ادویه میپاشیم با کفگیر بقیه قیمه را میریزیم و با بقیه برنج روی قیمه را میپوشانیم دیگ را روی اتش میگذاریم و در انرا میبندیم سه تا چهار قاشق روغن را با آب قیمهمخلوط می کنیم.
*. وقتی عرق برنج گرفته شد ، روی سطح برنج میدهیم برنج را در فر یا روی آتش بمدت یکساعت تا یکساعت و نیم دم میکنیم در صورت طبخ در فر حرارت ۳۵۰ درجه است .در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای ۶ تا ۸ نفر کافیست.
طرز خیس کردن برنج بطریق زیر انجام میشود :
*. برنج را بدقت تمیز میکنیم با آب نیم گرم چند دفعه بدون اینکه زیاد چنگ بزنیم میشوئیم تا آب برنج کاملا زلال شود بعد روی برنج مقداری آب گرم بحدی که دست را نسوزاند ولی گرمی آن کاملا محسوس باشد میریزیم آب باید ۴ انگشت تقریبا بالاتر از سطح برنج قرار بگیرد.
*. بعد بنسبت هر یک کیلو برنج یک کیلو سنگ نمک را شسته در پارچه سفیدی می پیچیم روی برنج قرار میدهیم بهتر است برنج را روز یا شب قبل خیس کنیم یا لااقل سه تا چهار ساعت قبل از طبخ خیس نمائیم در صورتیکه برای خیس کردن برنج فرصت بیشتری باشد مقدار نمک یک کیلو و در فرصت کم یک کیلونیم خواهد بود.