ازتیره گندمیان جزء دسته غلات ،گلهای ان دارای ۶ پرجم است و طول بوته ان به ۱ الی ۱/۵ مترمی رسد ، ساقه ان مانند ساقه گندم بند بند است ، برنج در موقع گل کردن و تشکیل دانه نسبت به سرما حساس است ، بنا براین نباتی است که در نواحی گرم و مرطوب به عمل می اید و احتیاج زیادی به اب دارد .(می گویند برنج باید پایش در اب باشد و سرش دراتش )
ساقه ان راست و برگهای ان بزرگ و نوک تیز  است ، هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک گل دارد ، میوه ان به شکل خوشه ای متشکل از سنبلک ها در انتهای ساقه قرار دارد و یک دانه برنج در ان است شلتوک می نامند .
منشاء ان از اسیا است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می باشد.
برنج سرشار از هیدرو کربنات ها ، ویتامین ها ، فیبر ، چربی و مواد اهنی است و همین ویژگیها باعث مصرف زیاد ان در سطح جهان است . ضمن اینکه هضم این ماده غذایی نیز بسیار اسان است ، برنج دارای درصد زیادی از هیدرو کربنات است و حدود ۹۰ درصد کالری ان ناشی از همین مواد است .
فیبر موجود در برنج برای گوارش انسان مفید است و بسیاری از مشکلات ناشی از اختلالات روده را درمان می کند .
چربی موجود در برنج نیز فاقد کلسترول است و یک رژیم غذایی مفید محسوب می شود .
ویتامین های گروه ب مانند اسید فولیک ، نیاسین ، تیامین و اهن در برنج غنی شده موجود هستند .
-ایران مهمترین بازار برنج غرب و مرکزاسیا محسوب می شود و بزرگترین مصرف کننده و وارد کننده برنج در منطقه می باشد.
-سه منطقه گیلان ، مازندران ، گلستان در مجموع ۸۵درصد تولیدات برنج ایران راتامین می کنند و برنج در تمام ایران مصرف می شود و مهمترین کالای اساسی  بعدازگندم و جو به حساب می اید.
درباره مدیریت سایت

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *